26 Mayıs 2014 Pazartesi

Hamilelikte İdrarda Kötü Koku Neden Olur?

Hamilelikte İdrarda Kötü Koku Neden Olur?

Hamilelikte anne adaylarında en çok görülen enfeksiyonların başında idrar yolu enfeksiyonları gelmektedir. Bu durum özellikle hamilelikte idrarda kötü koku oluşumuna neden olur. Bu enfeksiyonlar en çok hamileliğin 6. Ve 24. Haftaları arasında görülmektedir ve mesane üzerinde bulunan bakteriler sebebiyle oluşmaktadırlar. Hamilelikte idrar yollarında değişiklikler meydana gelir ve rahim büyür. Büyüyen bu rahim idrar torbasının üzerinde bir baskıya neden olarak, tuvalete çıkılırken idrar torbasının tam boşalamamasına neden olur. Bu yüzden idrar torbasında bulunan idrarın bir kısmı tekrar böbreklere kaçar. Bu nedenle de enfeksiyonlar başlar. Anne adayları bu enfeksiyonun ilk belirtilerini idrarlarında hissettikleri kökü kokuyla almaktadırlar. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarının diğer belirtileri nelerdir?

- İdrar yapılırken vajinada oluşan yanma hissi,
- Mesanenin tam boşaltılamaması sebebiyle sık sık idrara çıkma isteği ve idrar yollarını tam kontrol edemeyerek idrar kaçıracakmış gibi hissetmek,
- İdrar sırasında görülen kan veya iltihap,
- Kasık bölgesinde ve alt batın bölgesinde ağrı hissedilmesi,
- Vücutta sürekli olarak ateşin yüksek olması ve titreme,
- Geceleri sürekli olarak idrara çıkma isteği,
- Rahmin genişlemesi sebebiyle idrar torbasında hissedilen baskı,
- Eğer oluşan enfeksiyon böbreklere sıçramışsa, bel ağrısı, titreme, mide bulantısı, halsizlik ve kusma.

hamilelikte idrarda kötü koku
İdrar yolu enfeksiyonlarına yakalanan bir bayan hiç zaman kaybetmeden uzman bir doktora görünmelidir. Uzman doktor tarafından 1 hafta sürecek bir antibiyotik tedavisi uygulanır ve bu hastalığın bebeğe zarar vermeden bitirilmesi sağlanır.

0 yorum:

Yorum Gönder